top of page
17981380009607741.jpg
17981380009607741.jpg

De streek oost-vlaanderen privé wellness wellness Geraardsbergen

Ze noemen Geraardsbergen ook wel eens de stad van de 3 M’s. Je vindt er de fameuze Muur, het oudste Manneken

Pis en de overheerlijke mattentaarten.

Met die laatste kan je je honger op een magnifieke manier stillen. oost-vlaanderen privé wellness

Wie nog nooit gehoord heeft van Dé Muur is geen wielerliefhebber. De steile kasseihelling was jarenlang de plaats waar duizenden toeschouwers wielerlegendes als Eddy Merckx en Johan Museeuw stonden aan te moedigen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Treed in hun voetsporen en beklim de klassieker met een stijgingsgraad tot 20% met je eigen stalen ros. Niet voor doetjes.

Op zoek naar krachtvoer voor je de Muur wil bedwingen? Dan moet je in één van de plaatselijke bakkers het zowat meest bekende streekproduct van Vlaanderen kopen. De Geraardsbergse mattentaarten kennen hun oorsprong in de middeleeuwen en mogen enkel in de stad en in buurgemeente Lierde gemaakt worden.

Wie dacht naar Brussel te moeten om Manneken Pis te bewonderen, heeft het bij het foute eind. Meer nog, dat van Geraardsbergen was er al 160 jaar eerder. Een bezoekje waard dus. De verschillende kostuumpjes van het Manneke - intussen zijn er al meer dan 300 - kan je trouwens bewonderen in het Manneken Pis Museum.

 Wil je in een aangename en groene omgeving wandelen en/of mountainbiken? Dan kan een bezoekje aan Provinciaal Domein De Gavers niet ontbreken. Op warme dagen kan je bovendien een frisse duik nemen in het Gavermeer. Wie het wat avontuurlijker wil, kan lasershooten of surflessen volgen. wellness Geraardsbergen

wellness Geraardsbergen

wellness Geraardsbergenoost-vlaanderen privé wellness

https://www.visitvlaamseardennen.be/geraardsbergen oost-vlaanderen privé wellness

bottom of page